Home image

Com ens organitzem?

Sota la codirecció de Pilar Capdevila i Sandra Tudó, i amb el suport de de David Borràs per als més petits, l’esbart s’estructura en sis grups en funció de l’edat dels dansaires.

Cos de dansa

Foto: © Chero Visuals

A partir dels 16 anys. Treballen execucions de qualitat, integrant el gust estètic i imposant el valor del patrimoni cultural. Fusió cultural entre la música i les coreografies organitzades amb domini i tècnica, tot expressant els sentiments de l'esperit. Representa el Principat i les parròquies d'Ordino i la Massana en esdeveniments folklòrics dins i fora del país.

Home image

Petits

Foto: © Miguel A. Borrachero

Entre 5 i 6 anys és el grup d'iniciació. Aprenen a expressar-se amb el cos a través de la coordinació i la pràctica psicomotriu. Descobreixen el ritme de dins seu i a gaudir del moviment.

Home image

Infantils A

Foto: © Arxiu Esbart Valls del Nord

Entre 7 i 8 anys. Aprenen a moure el cos seguint el ritme d'una música. Descobreixen la lateralitat i es potencia l'aprenentatge i la diversió de la dansa.

Home image

Infantils B

Foto: © Miguel A. Borrachero

Entre 9 i 12 anys. Adquireixen la tècnica i el control del cos. Introduïm les castanyoles com a instrument de percussió complementari. Comencen a prendre consciència de la tradició cultural i de la participació activa en la vida social i festiva del poble.

Home image

Juvenils

Foto: © Miguel A. Borrachero

Entre 12 i 16 anys. Transmeten la identitat de la dansa tradicional d'arrel. Motivació, perseverança i esforç amb objectius de consolidació, cohesió social i projecció a la secció següent.

Home image

Veterans

Foto: © Arxius Esbart Valls del Nord

Per a persones que han ballat amb anterioritat o que s'inicien ara. Disciplina del cos i la ment. Propers al públic, l'entusiasme i les ganes de ballar passen per davant de tot. Demostren que l'experiència també és un grau a l'hora d'executar danses a les places o dalt d'un escenari.

La Junta directiva

L’Esbart Valls del Nord té una Junta directiva que és l’encarregada de vetllar perquè l’entitat pugui complir amb els seus objectius durant l’any. La Junta s’escull cada quatre anys en assemblea general.

La Junta convida a assistir a les reunions Raquel Cerqueda com a coordinadora de les xarxes socials.

Meritxell Papió

Presidenta

Neus Morell

Vicepresidenta

Ferran Jerez

Tresorer

Jaume Coll

Secretari

Toni Granados

Vocal

Angelines Salazar

Vocal

Ferran Mata

Representant dansaires